onsdag 3. november 2010

Legebesøk

Lucy blir to måneder om en uke, og var hos legen for første gang i dag. Lucy likte IKKE legen! Det gikk helt greit de første to minuttene. Så begynte legen å nærme seg, og furteleppa stakk plutselig laaangt ut, som om ho skjønte hva som skulle skje.
Legen lytta på ho, kjente på magen, lyste i øya og diverse annet, og hele tia illskrek ho. Helsesøstra bytta plass med meg så jeg sto nærmest, men da var det allerede for sent. Ungen hylte og hylte, slo seg vrang og nekta å løfte hodet når ho ble lagt på magen. Legen prøvde å ringe med en liten bjelle, vise ho et lite kosedyr, men ga til slutt opp og sa det var greit. Vi har jo sett hjemme at ho klarer det.
Alt sto bra til. Legen var ferdig, men for Lucy var allerede dagen ødelagt. Veiing og måling gjensto, og ho hylte om mulig enda høyere fram til bleie og halvparten av klærne var på igjen og ho fikk komme opp til pappan sin.

Det må ha vært en dårlig dag for Lucy. Ho er jo vanligvis så snill og rolig. Sist ho ble veid var ho til og med skrubbsulten stakkar, men ho gråt ikke for det.
Ho var fortsatt litt sinna da vi kom hjem igjen, men nå har ho sovet søtt i et par timer og forhåpentligvis fått bearbeida en del av denne traumatiske dagen.

Nå er ho 57,5 cm lang og veier 4770 gram.
8,5 cm lengre og 1380 gram tyngre enn da ho ble født.

Bilder fra den siste tiden:

3 kommentarer:

  1. Et flott "stort" sjarmtroll dette her...som ikke liker fremmede eller svenske leger...kanskje ligner ho på pappan sin der...da han var liten likte han best bestefaren sin og søskenbarn Øyvind...andre utenom den nærmeste familie, var han likeglad med...og særlig sånne med krøllete hår...kanskje legen hadde krøller ? (!)...Ellers tenkte jeg første gang jeg så henne... og nå også at hun kanskje ligner mest på farmot til Andreas eller sin mormors familie.Flott at jenta vokser ...og kan si i fra når det er noe hun ikke liker. Ikke alle tør det. Lucy kommer nok til å klare seg bra.....tror tante.

    SvarSlett
  2. ÅÅÅ så fiiine bilder:) Til sammenligning veide pappa'n 6 uker gammel 5.210 gram og var 58 cm lang.

    SvarSlett
  3. Ho der ser ut som en litten luring :) Stakkars, ikke gøy å være hos legen :-(
    Elsker det bildet der ho har på seg blå klær og titter på deg med lure øyer ;)
    Går det bra i Sverige, eller?

    SvarSlett